Svenska Kyrkans Unga är en demokratisk rörelse av barn och ungdomar i Svenska kyrkan. Vi vill med Kristus i centrum och med dopet som grund verka i hela Guds skapelse och vara en gemenskap i församlingen där vi får växa i tro och ansvar.

Flarken

Visste du att på Spårön vid Kållandsö i Vänern ligger Flarken. En naturskön plats med utrymme för läger och friluftsliv. Här har ni plats för kåtor, tält och vindskyddsbyggen samt utrymme för att spela brännboll eller leka lekar.

Här finns även tre vattentoaletter (varav en är tillgänglighetsanpassad), en brygga, 12 kanoter samt paddlar och flytvästar i lite olika storlekar. Det står även en stor kåta, med plats för upp till 40 personer med en fast eldstad i, på lägerområdet. 

På Flarken finns vattnet, möjligheter till att paddla kanot och bada. Vandringsleder för spårning eller pilgrimsvandringar.

Det finns en stuga, med kamin och plats för upp emot 20 personer som kan sitta och äta och ett loft med möjlighet till golvlogi. Det finns även en liten stuga med 2 våningssängar för den som av olika anledningar inte kan sova ute.  Sedan juni 2021 finns även rinnande vatten och tillgång till el. Maten kan förvaras i vår fina jordkällare eller i kylskåpet i stugan.

På Flarken kan lokalavdelningar i Svenska Kyrkans Unga i Skara stift vara utan kostnad och arrangera läger och hajker. Även församlingar, skolor och andra som vill vara på Flarken kan hyra. 

HÄR hittar du foton på Flarken

Sommarlovsveckorna (2022 handlar det om v24-32) har lokalavdelningar inom Svenska Kyrkans Unga och församlingar i Svenska kyrkan förtur. Efter den 1 mars samma år så släpper vi sommartiderna för utomstående. Det innebär att du som vill hyra Flarken under sommarlovsveckorna kan preliminärboka det datum du är intresserad av men om en lokalavdelning eller församling vill boka så har de föruur, om datumet är ledigt efter 1 mars så blir din bokning fast.

Svenska Kyrkans Unga har hyrt Flarken av Prästlönetillgångarna i Skara stift i 20 års tid.

Vill du boka eller veta mer om lägergården Flarken, ring Elin Elfverson 0511-26206 eller maila flarken(a)skuskarastift.se