Svenska Kyrkans Unga är en demokratisk rörelse av barn och ungdomar i Svenska kyrkan. Vi vill med Kristus i centrum och med dopet som grund verka i hela Guds skapelse och vara en gemenskap i församlingen där vi får växa i tro och ansvar.

Flarken

Visste du att på Spårön vid Kållandsö i Vänern ligger Flarken. En naturskön plats med utrymme för läger och friluftsliv. Här har ni plats för kåtor, tält och vindskyddsbyggen samt utrymme för att spela brännboll eller leka lekar.

Här finns även tre vattentoaletter (varav en är tillgänglighetsanpassad), en brygga, 8 kanoter samt paddlar och flytvästar i lite olika storlekar. Det står även en stor kåta, med plats för upp till 40 personer med en fast eldstad i, på lägerområdet. Hösten 2021 har vi köpt in en ny tältduk till kåtan samt nya kanoter.

På Flarken finns vattnet, möjligheter till att paddla kanot och bada. Vandringsleder för spårning eller pilgrimsvandringar.

Det finns en stuga, med kamin och plats för upp emot 20 personer som kan sitta och äta och ett loft med möjlighet till golvlogi. Det finns även en liten stuga med 2 våningssängar för den som av olika anledningar inte kan sova ute.  Sedan juni 2021 finns även rinnande vatten och tillgång till el. Maten kan förvaras i vår fina jordkällare. Se foton HÄR

På Flarken kan lokalavdelningar i Svenska Kyrkans Unga i Skara stift vara utan kostnad och arrangera läger och hajker. Även församlingar, skolor och andra som vill vara på Flarken kan hyra. 

Sommarlovsveckorna (2022 handlar det om v24-32) har lokalavdelningar inom Svenska Kyrkans Unga och församlingar i Svenska kyrkan förtur. Först den 1 mars släpper vi kvarvarande veckor för uthyrning till privatpersoner, föreningar och företag. Är ni intresserad av att hyra under sommaren kan ni höra av er till flarken(a)skuskarastift.se så gör vi en notering om det. Är tiden fortfarande ledig efter 1 mars så har du förtur.

Vill du boka eller veta mer om lägergården Flarken, ring Elin Elfverson 0511-26206 eller maila flarken(a)skuskarastift.se