Flarken

Visste du att på Spårön vid Kållandsö i Vänern ligger Flarken. En naturskön plats med utrymme för läger och friluftsliv. Här har ni plats för kåtor, tält och vindskyddsbyggen för ca 50 personer. Utrymme för att spela brännboll eller leka lekar.

Just nu bygger vi ett friluftskök! Vedspis, grill och enkla arbetsbänkar för dem som inte är så vana vid lägerliv och vill ha andra möjligheter att laga mat än över öppen eld.

Det finns även två separationstoaletter, en brygga, 8 kanoter samt paddlar och flytvästar i lite olika storlekar. Det står även en stor kåta, med plats för upp till 40 personer med en fast eldstad i, på lägerområdet.

På Flarken finns vattnet, möjligheter till att paddla kanot och bada. Vandringsleder för spårning eller pilgrimsvandringar.

På Flarken kan lokalavdelningar i Svenska Kyrkans Unga i Skara stift vara utan kostnad och arrangera läger och hajker. Även församlingar, skolor och andra som vill vara på Flarken kan hyra mot en rimlig kostnad. 500:- per dygn samt 15:-/ person vid övernattning. För privatpersoner som är medlem i Svenska Kyrkans Unga är kostnaden något lägre.

Kostnad för hyra av kanoter tillkommer.

Vill du boka eller veta mer om lägerplatsen Flarken, ring Ulla Falk 0511-26200 eller maila till ulla.falk (a) svenskakyrkan.se 

Till dig som hyr Flarken