Flarken

Visste du att på Spårön vid Kållandsö i Vänern ligger Flarken. En naturskön plats med utrymme för läger och friluftsliv. Här har ni plats för kåtor, tält och vindskyddsbyggen för ca 80 personer samt utrymme för att spela brännboll eller leka lekar.

Här finns även två separationstoaletter, en brygga, 8 kanoter samt paddlar och flytvästar i lite olika storlekar. Det står även en stor kåta, med plats för upp till 40 personer med en fast eldstad i, på lägerområdet.

På Flarken finns vattnet, möjligheter till att paddla kanot och bada. Vandringsleder för spårning eller pilgrimsvandringar.

Det finns en stuga, med kamin och plats för upp emot 15 personer som kan sitta och äta. I köket finns en nyligen upprustad vedspis. Det finns även en liten stuga med 2 våningssängar för den som av olika anledningar inte kan sova ute.  Det finns just nu varken tillgång till rinnande vatten eller el. Vatten hämtar ni istället i sjön. 

På Flarken kan lokalavdelningar i Svenska Kyrkans Unga i Skara stift vara utan kostnad och arrangera läger och hajker. Även församlingar, skolor och andra som vill vara på Flarken kan hyra. 

Vill du boka eller veta mer om lägergården Flarken, ring Elin Elfverson 0511-26206 eller maila flarken(a)skuskarastift.se