Mensch.bonhoeffer

Dietrich Bonhoeffer var en tysk präst som under andra världskriget gick med i motståndsrörelsen. 1945 avrättades han för högförräderi mot nationalsocialismen.

9 april 2020 är det 75 år sedan Dietrich Bonhoeffer dog och till minne av hans livs gärning – att stå upp emot nazisternas grymhet – anordnar den Lutherska kyrkan i Tyskland ett internationellt ungdomsmöte i Flossenburg. Lägret kretsar kring frågan – Hur kan och ska vi agera som kristna idag?

Svenska Kyrkans Unga i Skara stift har blivit inbjudna att delta under dessa dagar, vill du vara en av dem som följer med?

Om du är över 18 år vid resans start och medlem i Svenska Kyrkans Unga i Skara stift kan du skriva till skara(a)svenskakyrkansunga.se och berätta vem du är, varför du vill följa med och på vilket sätt du vill dela med dig av erfarenheterna från lägret när du kommer hem. Sista ansökan 16 januari!

(Du vet väl att det är gratis att vara medlem i Svenska Kyrkans Unga?)

Mötet är 4-9 april 2020, vi reser med tåg den 3 april och tror oss vara hemma igen den 10 april.

Kostnaden för resan står Svenska Kyrkans Unga i Skara stift för med hjälp av sponsring från Skara stifts internationella råd, deltagandet i lägret bekostas av den Lutherska kyrkan i Bayern. Du står för matkostnader på dit och hemresan. Du kan dock bli återbetalningsskyldig för resan om du hoppar av efter att biljetterna är bokade. Mer om detta om du blir utvald att följa med. Gäller ej vid uppvisande av läkarintyg.


Med på resan åker också några personer ur distriktsstyrelsen samt stiftskonsulent Lisa Gerenmark.

Frågor om resan besvaras av Lisa Gerenmark 0511-26215 lisa.gerenmark(a)svenskakyrkan.se

Mer info om mensch.bonhoeffer finns att läsa på https://www.ejb.de/menschbonhoeffer/